Dag, dag SLS en SLES!

p_large_C4bo_7f6f0004ab00121c_large

Ik mag niet klagen over mijn haar. Het groeit redelijk snel, is makkelijk in model te brengen en is eenvoudig te krullen én te stijlen. Helaas is mijn haar wel erg snel vet. Het lijkt de laatste tijd steeds erger te worden. Mijn hoofdhuid reageert niet bepaald fijn op de vele shampoo beurten en voelt erg droog en schilferig aan. Gevolg: jeuk. En dat is absoluut niet prettig kan ik je vertellen. Na een paar uurtjes beautyblogs afstruinen ben ik (hopelijk) achter het probleem. SLS en SLES (de siliconen in de shampoos) zijn de boosdoeners.

Ik ben niet erg goed in het uitleggen van deze stoffen, dus klik hier voor een duidelijke uitleg. Weet ik ook gelijk weer waarom ik nooit zo goed was in natuur- en scheikunde ;). Wat ik wel weet is dat ik precies dezelfde ‘symptomen’ heb. Een droge, jeukende hoofdhuid. Tijd voor actie! Komende tijd ga ik mijn haar alleen maar wassen met shampoo zonder siliconen.

84992m_lBij The Body Shop heb ik de Rainforest Balance Shampoo voor vet haar gekocht. Deze shampoo is volledig vrij van siliconen, sulfaten, parabenen en kleurstoffen. Dat belooft wat! Deze shampoo was niet erg goedkoop namelijk €6,50 voor 250 ml. Een stuk duurder dan meeste shampoos bij de drogisterij. SLS en SLES zijn goedkope ingrediënten om het haar op een agressieve manier te wassen. In deze shampoo (en andere siliconen vrije shampoos) zitten duurdere en mildere ingrediënten. Vandaar het prijsverschil.

Ik ben heel erg benieuwd of deze shampoo mij van mijn haar probleem kan afhelpen. Jullie kunnen zeker een review verwachten. Dus ben je benieuwd naar deze shampoo hou dan zeker even mijn blog in de gaten. 😉

Letten jullie op de ingrediënten in je shampoo?

xoxo,
Franca

Franca

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *