UPDATE: SLS en SLES

hair

Ik had gehoopt dat dit artikel een stuk positiever zou zijn, maar helaas. Ik zal maar gelijk met de deur in huis vallen. Mijn haar wassen met shampoo zonder siliconen, parabenen, SLS en SLES werkt voor mij niet. (Heb je geen idee waar ik het over heb, klik dan hier). Ik had gehoopt dat ik eindelijk gedag kon zeggen tegen het iedere dag haar wassen ritueel, maar helaas denkt mijn haar hier anders over . Benieuwd naar mijn volledige mening. Lees dan verder.

Na het kopen van de shampoo van The Body Shop heb ik 2 weken mijn haar alleen met deze shampoo gewassen. Ik had me al voorbereid op een shampoo die veel minder schuimt. De sls en de sles in shampoo’s zorgen namelijk voor de hoeveelheid schuim. Gelukkig viel dat reuze mee. Ik kreeg nog redelijk veel schuim, minder dan met een shampoo met siliconen en sls, maar toch meer dan dat ik verwacht had. Nadat ik de douche uitstapte, mijn haar liet drogen en door kamde leek het wel alsof ik het ‘achterste’ stuk was vergeten te wassen. Het zag er nog hartstikke vet uit. Jammer dacht ik, maar misschien had ik het toch niet goed gewassen. Ik loste het dit keer op met wat droogshampoo.

De volgende dag heb ik weer mijn haar gewassen. Ook na de tweede keer wassen, was weer mijn haar niet helemaal schoon. Vooral het achterste gedeelte leek nog wat vettig te zijn. Ook mijn zusje vond het er niet echt schoon uitzien (ik zag het dus echt niet verkeerd). Die week en de week erna heb ik het nog een aantal keer gewassen met dezelfde shampoo. Ik wilde de moed niet opgeven, misschien duurde het even voordat mijn haar er aan went. Maar helaas, voor mij is dit niet de oplossing. Ik denk dat deze shampoo te mild voor mijn haar is en het vettige laagje niet weg haalt. In de zomer ga ik proberen mijn haar minder te wassen en voor nu los ik het op met mijn geliefde droogshampoo.

Hebben jullie last van vet haar? En wat vinden jullie van shampoo’s zonder siliconen?

xoxo,
Franca

Franca

5 reacties

  1. Ik heb soms last van vet haar, vooral aan de zijkant van mijn hoofd. Eigenlijk hangt het er net vanaf welke shampoo ik gebruik. En ik moet toegeven: shampoo’s zonder siliconen zijn een stuk minder zacht, maar als je goed blijft zoeken vind je ooit wel de ideale shampoo! Ik gebruik nu honey van Lush, en die is zo zacht. 🙂

  2. Ik had laatst bij de action een shampoo gekocht zonder een bepaald goedje ( weet niet meer precies wat) en dat hielp mij van mijn vette haar af. Het heet iets met coconut ofzo. Ik geloof ook te koop bij de kruidvat, misschien helpt dat ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *