Borrelhapjes voor een (verjaardags)feestje

header

Twee weken geleden gaf ik mijn verjaardagsfeestje (happy 23!). Ik houd van bakken en lekkere hapjes serveren. Drie keer raden wat ik die zaterdag deed. Juist. Bakken, bakken en hapjes maken. Ter inspiratie deel ik graag de hapjes die ik gemaakt hebt. Ook erg lekker voor de komende feestdagen!

img_5958
Deze heerlijke bladerdeeg (knak)worstenbroodjes kent iedereen wel. Maar daarom zijn ze niet minder lekker. Je maakt ze heel eenvoudig: ontdooi een aantal velletjes bladerdeeg, maak van 1 velletjes 4 driehoekjes en rol hier een knakworstje in. Besmeer met wat ei (zo gaan ze mooi glimmen) en zet ze voor zo’n 10 minuutjes in de oven. Smullen!

img_5960
img_5963Verder maakte ik tomaat-mozzarella-basilicum spiesjes, groentesticks (komkommer, paprika en wortel) en brood met verschillende dips (hummus, tzatziki, aioli en kruidenboter), olijven, quiche en nacho’s uit de oven met kaas, tomaat en ui.

img_5971

Ik dacht dat ik meer foto’s had gemaakt. Dat viel achteraf een klein beetje tegen. Toch wilde ik deze hapjes jullie niet onthouden. Altijd handig, toch? Als toetje had ik een heerlijke chocolade pecannotentaart (aanrader!) hier zal ik binnenkort nog een aparte blogpost over schrijven en een carrotcake. Een geslaagd feestje met genoeg (en lekkere) hapjes!

Welke hapjes serveer jij tijdens een (verjaardags)feestje?

Liefs,
Franca

Franca

2 reacties

  1. Lekker allemaal! Mijn favoriete hapje (want makkelijk en veel succes mee) is: dadels vullen met chorizo. Daar wikkel je filodeeg omheen, invetten met een beetje olijfolie en in de oven zetten.

    • Oeee, dat klinkt goed! Ik ben fan van dadels met spek, dus deze combi zal vast ook in de smaak vallen. Thanks voor de tip. šŸ™‚

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *