Food: breakfast

Onlangs bijgewerkt1

Doordeweeks grijp ik vaak naar een boterham als ontbijt (lees: mijn bed ligt iets te lekker om eerder op te staan om een uitgebreider ontbijt te maken) maar in het weekend en in de vakantie is dit vaak anders. Dan houd ik ervan om meer mijn best te doen voor mijn ontbijt. Op mijn Instagram account kwam ik een hoop  foto’s tegen van mijn ontbijt. Tijd om mijn favoriete met jullie te delen.

1a94f6869d3d11e39d5e0e536216357a_8Laat ik beginnen met het ontbijt wat ik op dit moment het meest eet. Magere yoghurt met stukjes appel, handje rozijnen (op de foto waren de rozijnen op haha), wat kaneel en een eetlepel lijnzaad. Dit ontbijtje kost iets meer tijd omdat je de appel in stukjes moet snijden (ben verder niet lui hoor ;)), maar is zeker de moeite waard. De stukjes appel en de rozijnen zorgen ervoor dat de zure smaak van de magere yoghurt minder wordt.

2013-06-08_1370671256Een ontbijtje wat ik erg graag in de zomer eet is magere yoghurt met aardbeien (en eventueel) een klein beetje muesli er door heen. De aardbeien zorgen voor genoeg smaak aan de yoghurt. Ik kan niet wachten tot de aardbeien weer in de supermarkten liggen en ik dit ontbijtje heerlijk in het zonnetje kan opeten.

2012-10-29_1351492921Iets minder gezond, maar daarom niet minder lekker is dit bovenstaande ontbijtje. Magere yoghurt met cruesli. In de cruesli zit genoeg suiker zodat niks meer proeft van de zure smaak van de magere yoghurt.

Naast magere yoghurt met fruit of muesli eet ik ook vaak een volkoren cracker met appelstroop en/of oude kaas, ei-banaan pannenkoekjes of havermout. Wat eten jullie als ontbijt naast een ‘saaie’ boterham? Ik ben benieuwd! Wie weet doe ik nieuwe ideeën op voor een heerlijk ontbijt.

Liefs,
Franca

Franca

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *