Oeeeeee, ik heb een heel lekker receptje voor jullie. Tenminste, als je net als ik gek bent op lekker (en gezond) ontbijten. Benieuwd naar hoe je deze granola maakt? Lees dan snel verder.
- Laten we beginnen met de ingrediënten. Men neme 200 gram havervlokken, 1,5 tot 2
eetlepels (of op smaak) agavesiroop, twee handjes ongezouten en ongebrande noten en 2 eetlepels olijfolie. - We beginnen met de havervlokken. Gooi deze in een kom.
- Voeg hier vervolgens de noten aan toe.
- Om de granola een beetje zoet te maken voeg ik wat agavesiroop toe (honing kan ook).
- Vervolgens voegen we de olijfolie toe.
- Daarna is het tijd om te roeren!
- Nu is het tijd om de granola-mix te verdelen over een bakplaat (deze heb ik van te voren ‘bekleed’ met bakpapier). Tijd om te bakken! Zet je granola voor 2 x 9 in de oven (180 graden). Als de eerste 9 minuten voorbij is, hussel de granola dan even door elkaar zodat alles goed bruin wordt. Zet de granola dan nog een keer voor 9 minuten in de oven en voila je eigengemaakte granola is klaar. Ik eet de granola graag met wat magere yoghurt/kwark en wat fruit. Smullen!
Hebben jullie weleens zelf granola gemaakt?
Liefs,
Franca