RECEPT: sushibowl

 

Ik ben een echte sushilover en ik begrijp niet waarom ik dit gerecht nog nooit eerder gemaakt heb. Vorig weekend stond een lunchdate met mijn zusje gepland. Ze wist een leuk tentje in Den Haag: Club Vers (aanrader). Op de kaart stonden heerlijke lunchgerechten, van een broodje zalm tot zoete pannenkoekjes en van een avocado toast tot een sushibowl. Laat ik nu net dat laatste gerecht genomen hebben. Terwijl ik de sushibowl weg smikkelden bedacht ik mij, dit kan ik thuis ook maken. Zodoende. 

Wat heb je nodig?
– rijst (ik gebruikte basmatirijst, maar je kunt iedere andere soort rijst gebruiken)
– gerookte zalm (ook lekker: een stukje zalmfilet heel even grillen)
– komkommer
– nori vellen (gewoon te koop bij de Jumbo/Albert Heijn)
– avocado
– sojasaus
– sesamzaadjes

Aan de slag!
Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Snijd vervolgens de gerookte zalm in kleine stukjes. Doe dit ook met de nori vellen (1 vel per persoon is ruim voldoende), de komkommer en de avocado (halve avocado per persoon). Laat de rijst afkoelen en spoel eventueel af met koud water. Mix vervolgens alle ingrediënten door de rijst en maak af met wat sojasaus en sesamzaadjes. Voilà, je zelfgemaakte sushibowl is klaar!

Heb jij weleens een sushibowl gemaakt? Zo ja, welke ingrediënten gebruik jij?

Franca

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *