Want to cook

IMG_1289

Koken, ik vind het hartstikke leuk. Helemaal als een recept goed lukt en lekker is ;). Helaas komt het vaak genoeg voor dat ik even niet weet wat ik moet maken en val ik terug op een oud recept. Beetje saai, want er zijn zoveel lekkere recepten. In de Allerhande en op verschillende foodblogs kom ik vaak genoeg heerlijke (tenminste zo zien ze eruit haha) gerechten tegen. Daarom wordt het eens tijd om overzichtelijk lijstje te maken van de recepten die mijn het lekkerst lijken. Ik weet zeker dat er voor jou ook een geschikt gerecht tussen zit. 

1. Simpele kip ketjap van Ohmyfoodness. Wie mij goed kent weet dat ik gek ben op Chinees eten. Mihoen, sate, ajam pangang, kroepoek ik eet het allemaal op. Afhaalchinees is jammer genoeg niet bepaald gezond, daarom maak ik het graag zelf (bye bye stomme smaakversterkers). Kip ketjap heb ik zelf nog nooit gemaakt en hier moet maar snel verandering in komen.

2. Zomerstamppotje met rucola en zongedroogde tomaatjes van lekker en simpel. Normaal gesproken ben ik niet zo fan van stamppot, maar voor deze zomerse versie maak ik een uitzondering. De combinatie met de rucola, zongedroogde tomaat en kipfilet klinken niet verkeerd in de oren en smaakt vast heerlijk.

3. Good noodles en de Saoto soep uit het boek ‘Powerfood’ van Rens Kroes. De quinoa salade uit het boek van Rens Kroes viel erg goed in de smaak tijdens de BBQ. Ook ik kon niet van de quinoa salade afblijven. De good noodles zien er net zo lekker, misschien nog wel lekkererder uit. Super simpel en makkelijk te bereiden. Deze moet ik dus wel gaan maken. Hetzelfde geldt voor de saoto soep. Altijd al eens willen maken, maar nog nooit van gekomen.

4. Bladerdeegflapjes met kip, spinazie, zongedroogde tomaat en roomkaas van wat een studentje ’s avonds eet. Valt het op dat dit het tweede recept is met zongedroogde tomaat haha. Oeps, ik hou van zongedroogde tomaat. Raar eigenlijk, want van ‘normale’ tomaat ben ik niet mega fan. Deze bladerdeegflapjes lijken mij hartstikke lekker. De combinatie kip, spinazie en roomkaas zou ik zelf niet snel bedenken maar in combinatie met het bladerdeeg en de tomaat lijkt het mij het proberen waard. Het heeft wat weg van een quiche. Ik ben benieuwd!

Ik kan de komende tijd even vooruit met deze nieuwe recepten. Wat maak jij graag als je in de keuken staat?

Liefs,
Franca

Franca

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *