De weg naar de 20 km…

collage

O jeej, het gaat gebeuren. Nog net voor 2015 heb ik mij ingeschreven voor de 20 van Alphen. En dan niet de 5, ook niet de 10, maar de 20 km. Op dit moment verklaar ik mezelf een klein beetje voor gek, maar ergens vind ik het een mooie en en sportieve uitdaging voor het begin van dit nieuwe jaar. 

Mijn vorige post over hardlopen was niet al te positief. Mijn rug gooide roet in het eten. Gelukkig hebben mijn bezoekjes aan de fysio en de buikspieroefeningen die ik nu zo’n drie keer per week doe mij geholpen. Mijn rug zal altijd een zwak punt blijven, maar door het trainen van mijn ‘core’ zorg ik ervoor dat mijn buikspieren sterk genoeg zijn om een lange duurloop vol te houden.

Wat mijn schema is? En of loop ik überhaupt op schema ? Ik moet zeggen dat het redelijk oke gaat. Ik probeer iedere zondag een langzame duurloop te rennen. Deze verleng ik iedere week met 1 km. Zo moet ik op dit moment 13 km rennen (ik kijk zo lang mogelijk naar buiten kijken, tot dat het stop met regenen haha). Verder probeer ik één keer per week een snelle 5 km te rennen en de derde run is een interval. Dit doe ik vaak in de sportschool op de loopband. Zorgt ook weer voor wat afwisseling in de ondergrond waar ik op train. Niet verkeerd toch? 😉 Eind januari ben ik klaar met mijn stage wat ervoor zorgt dat ik ook weer vaker overdag kan rennen. Erg fijn vooruitzicht.

Al met al sta ik er vrij positief in. Mijn fysio sprak mij de moed in dat het mij gaat lukken. Nooit verkeerd om te horen, zo’n extra steuntje in je rug. Ruim twee uur rennen is natuurlijk niet niks. Ik heb er zin in en hoop dat ik jullie met deze stukjes kan motiveren om ook de hardloopschoenen aan te trekken. Succes!

Liefs,
Franca

Franca

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *