Hardloopdoelen

hardloop

Ja ja, het hardloopdoel dat ik had – de dam tot dam (uit)lopen – heb ik voltooid. In een wat mij betreft mooie tijd heb ik de finish van deze wedstrijd bereikt, maar wat nu? Genoeg hardloopwedstrijden, maar wat is nu een goed en realistisch doel. Ik heb even nagedacht en ik denk dat ik het weet…

Een hardloopwedstrijd plannen is voor mij een motivatie om te blijven trainen. Een doel waar ik naar uit kijk en waar ik naar toe kan leven. Het geeft mij net dat beetje extra motivatie om te blijven rennen. Leuk Franca, maar welke wedstrijden heb nu in het vooruitzicht? De 20 van Alphen was mijn allereerste hardloopwedstrijd en als traditie wil ik die ook volgend jaar weer gaan lopen. Waarschijnlijk ga ik voor de 10 km. Als basis voor de … ja daar komt het. Al twee keer heb ik mee gedaan aan de 10 km tijdens de Leiden marathon, maar in 2016 wil ik dit aantal verdubbelen. Erg gaat namelijk al een aantal dagen door het mij hoofd om mij in de schrijven voor de halve marathon. Als ik 16,1 km kan lopen, moet 21,1 ook wel lukken toch? Is maar 5 km meer ;).

Maar goed. Tot maart heb ik dus nog geen plannen. Veel hardloopwedstrijden (bij mij in de buurt) zijn er dan ook niet, dus ik denk dat ik de winterperiode maar overbrug met deze hardloopwedstrijden in het vooruitzicht. Ik ga proberen de gehele periode rustig aan de trainen naar de 21 km zodat ik op d-day (22 mei om precies te zijn) een mooie tijd kan neerzetten.

Ik heb nog een lange periode voor mij, maar dat is fijn. Tijd om mezelf en mijn conditie op peil te krijgen voor een aantal mooie wedstrijden. Zie ik jullie daar?

Liefs,
Franca

Franca

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *