Enthousiast publiek voor One Republic in Heineken Music Hall

Deze recensie heb ik geschreven voor het vak redactie en journalistiek.

onerepublic

De diehard fans hebben er even op moeten wachten, maar One Republic is terug met een nieuw album. Een show kan natuurlijk niet achterblijven. Afgelopen maandag (3 maart) stond de Amerikaanse rock/pop-band dan ook in een uitverkochte Heineken Music Hall. Ryan Tedder, de leadzanger van de band, liet er geen gras over groeien en heeft het publiek voorzien van een vocaal en visueel sterke show.

Onder luid gejuich komen de bandleden van One Republic op. De entree is verrassend en niet zoals een normale show. De bandleden staan opgesteld achter een groot wit doek waar fel licht op schijnt. Hierdoor ziet het publiek alleen het silhouet van de bandleden. Dit zorgt voor een gaaf effect. De show wordt geopend met het toepasselijke nummer ‘Light It Up’ van het onlangs uitgebrachte album ‘Native’. Nadat het witte doek gevallen is en het publiek de bandleden in volle glorie ziet, is de Heineken Music Hall eigenlijk te klein. Het dak gaat er figuurlijk af.

onerepublic 2Ook de nummers ‘All The Right Moves’, ‘Feel Again’ en ‘Good Life’ vallen erg goed in de smaak bij het publiek. De bandleden genieten en laten dit duidelijk weten aan het publiek door een aantal keer ‘Amsterdam we love you’ en ‘We are so happy to be here’ te roepen. De zaal laat dit de bandleden weer weten door tijdens de nummers uit volle borst mee te zingen.

Akoestisch
Na een aantal up-tempo nummers, is het volgens Ryan Tedder tijd voor een akoestisch nummer. Na een korte pauze verruilt hij zijn gitaar voor de piano. Hij begint met het nummer ‘We Found Love’ van Rihanna en vermengt dit met zijn eigen nummer ‘Apologize’. Het klinkt als een perfecte medley. Op het scherm zie je hoe intens hij geniet van het publiek. Het ene nummer op de piano wordt al snel vervolgt door het andere. Op het scherm zie je hoe makkelijk Ryan de piano bespeelt.  Zijn vingers glijden over de pianotoetsen. Tijdens het spelen van ‘Apologize’, het nummer waarmee de band doorbrak in Nederland, hoor je iedereen woord voor woord meezingen.

Visueel sterkonerepublic3
Niet alleen de show  is vocaal sterk, ook de visuele kant (licht, geluid en vormgeving) is prachtig. Het is duidelijk te merken dat hier veel aandacht aan besteed is. Vooral bij het nummer ‘Come Home’ (bekend van het album ‘Dreaming out loud’) komt de visuele kant van de show sterk naar voren. Tijdens het ten gehore brengen van dit nummer, worden op het scherm achter de bandleden live beelden van Amsterdam geprojecteerd. Zo kwamen de Dam en het Rembrandt plein tijdens het nummer voorbij. Dit gaf de show een Hollands tintje.

Al met al was dit concert een genot om naar te luisteren (en te kijken). De band heeft zich van zijn goede kant laten zien en mag binnenkort zeker weer terug komen in ons kikkerlandje.

Bron afbeeldingen: Heineken Music Hall

Franca

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *