Dam tot damloop you rock!

collagedamtotdam

Heeee, hallo daar! Eindelijk weer een teken van leven. School is weer begonnen, dus het bloggen schiet er een beetje bij in. Slechte smoes, I know.  Gelukkig heb ik weer genoeg inspiratie en tijd moet je maken. 😉 Dus bij dezen mijn verslagje van de o zo populaire dam tot damloop.

Laat ik maar gelijk met de deur in huis vallen: mijn voorbereiding was niet perfect. Door wat motivatie- en lichaamsprobleempjes (lees: kluns die door zijn enkel gaat) viel mijn trainingsprogramma een beetje in de soep. Er was zelfs een moment dat ik wilde opgeven en niet wilde meedoen. Gelukkig verdween deze gedachte volledig toen mijn startnummer op de mat viel. Just do it! Mijn doel met in een snelle tijd finishen liet ik los en ik veranderde deze in het behalen van de finish. En jongens, zoals bovenstaande foto’s al verklappen: I did it!

Er waren momenten dat ik het zwaar had. Rond de 8/9 km besefte ik me dat ik pas op de helft was. Het oneindig lange stuk langs de autoweg had ik volle tegenwind en rende ik voor mijn gevoel zo langzaam dat ik net zo goed kon wandelen. Maar ik hield mij sterk en besloot alleen kort te wandelen bij de waterpunten, zodat ik genoeg vocht binnen kreeg. Natuurlijk heb ik ook genoten tijdens het rennen. In de IJtunnel had ik even een geluksmomentje. Al die hardlopers bij elkaar, het zag er onwijs mooi uit. Ook alle mensen aan de kant – vooral de mensen die je naam roepen – gaven net dat extra beetje energie. Het moment waarop ik Zaandam binnen kwam was erg mooi. Ontelbaar veel mensen die ieder op zijn eigen manier de rennende deelnemers toejuichte; het gaf me zoveel energie dat ik zelfs op het laatste moment nog een sprintje kon trekken.

Ik finishende uiteindelijk in een tijd van 1 uur, 41 minuten en 13 seconden. Een tijd waarop ik trots mag zijn. De spierpijn die ik nu heb is het absoluut waard (had ik vandaag gelijk een goede reden om met de lift te gaan op school, traplopen gaat echt niet haha). Dam tot damloop je was geweldig, tot volgend jaar!

Liefs,
Franca

ps. Nog even een motivatie praatje. Vier jaar geleden had ik nooit kunnen denken en dromen dat ik ‘even’ 16,1 km zou lopen. Toch is dit me gelukt. Ik weet zeker dat ook jij dit kan. Zet die knop om en trek je hardloopschoenen aan. Tot volgend jaar bij de finish. 😉

Franca

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *