Doelen en wensen voor 2013

tumblr_mesm22hUYm1rlofo9o1_500_large

Aaah, het jaar vliegt voorbij. Ik heb het idee dat elk jaar weer een stukje sneller gaat. Raar, is dat hè? Ik kan mij het moment nog goed herinneren dat ik zenuwachtig was voor mijn eerste schooldag op het MBO. Nu heb ik, als het goed is, over 6 maanden mijn diploma in mijn hand. Dit is mooi moment om mijn doelen en wensen voor 2013 eens op een rijtje te zetten.

1. Ingeloot worden op de HvA. Ik denk dat ik sinds begin de tweede al weet dat ik de opleiding media, informatie en communicatie wil volgen. Ik vind schrijven erg leuk, maar ik zou ook meer willen weten over het vormgeven van bijvoorbeeld een tijdschrift. Helaas, is dit een populaire opleiding en zit er een loting aan vast. Het enige wat ik nu kan doen is wachten en hopen dat ik in juli positief bericht krijg. Wie weet!

2. Taalcursus Engels volgen in het buitenland. Aangezien mijn Engels niet bepaald goed is, lijkt het mij leuk en vooral leerzaam om een taalcursus te volgen. Het liefst zou ik deze willen volgen in London, niet te ver van huis maar toch in een ander land. Ben benieuwd of ik het aan durf vind het best spannend om alleen ergens heen te gaan, maar denk zeker dat het mij goed zal doen.

3. Rijbewijs halen. Ik ben nu al een aardig tijdje bezig met lessen en mag eind januari afrijden. Lijkt mij een goed begin van het jaar om dan eindelijk dat felbegeerde roze pasje te mogen halen.

4. Meer bloggen. Ik vind schrijven hartstikke leuk, maar doe het te weinig. Te weinig tijd, geen inspiratie etc. zijn in 2013 geen smoesjes meer!

5. 10 km hardlopen. Ik ben sinds een tijdje een fanatieke hardloopster. Ik heb stiekem al een marathon van 10 km staan voor juni, dus eigenlijk moet ik die 10 km wel lopen. Maar ik wil dat natuurlijk wel doen in een mooie tijd. Tijd om in 2013 nog  iets vaker naar buiten te gaan met uiteraard mijn hardloop schoenen aan.

6. Positief denken en minder piekeren. Ik vind soms lastig om te kijken naar de positieve dingen in plaats van de negatieve. Achteraf denk ik vaak waarom heb ik me daar zo druk om gemaakt en waarom bekijk ik het niet iets luchtiger. Ik ben een mens en een mens mag fouten maken. En met dat in mijn hoofd ga ik het jaar 2013 in. 🙂

Nu ben ik ook wel erg benieuwd naar jullie wensen en doelen voor volgend jaar. Laat het mij weten in een reactie.

xoxo,
Franca

Franca

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *