TAG: Run baby run

c5eb9feaa21e11e390a4127879bef3db_8

Als hardloper en vaste lezer van Annemerel.com kan ik natuurlijk niet achterblijven. Ik heb dan ook met veel plezier de vragen van haar hardlooptag ingevuld. Benieuwd naar mijn antwoorden? Lees dan snel verder 🙂

– Wanneer ben je begonnen met hardlopen?
Oei, dan moet ik even goed nadenken. Ik ben nooit zo goed in het onthouden van data. Volgens mij begon ik echt met hardlopen in de lente van 2012. Ik loop nu dus ongeveer 2 jaar hard.

– Waarom ben je (in eerste instantie) gaan hardlopen?
Ik was gestopt met hockey en ging zo nu en dan naar de sportschool. De sportschool vond ik een tikkeltje saai en wilde eigenlijk nog een sport beoefenen. Doordat ik veel blogs volgde (en eigenlijk nog steeds volg) die over hardlopen gaan ben ik gestart. Ik kocht hardloopschoenen en vond het zo leuk dat ik het nu nog steeds met veel plezier doe.

Door hardlopen ben ik me fitter gaan voelen, zit lekkerder in mijn vel en ziet mijn lichaam er ook nog beter uit. Genoeg redenen om door te blijven gaan, toch?

– Ben je altijd een hardloper geweest, of stond hardlopen voor jou gelijk aan steken in je zij?
Het laatste absoluut, haha. Ik was vroeger nooit zo fanatiek met sport. Ik was eerder lui. Met hockey deed ik mijn best, maar de trainingen en dan vooral de conditietrainingen vond ik vreselijk. Heel grappig om te zien dat ik nu vrijwillig naar buiten ga om hard te lopen en dat ik er ook nog eens van geniet. Zo zie je maar weer hoe een mens kan veranderen.

– Loop je het liefste alleen of samen?
Alleen, maar wel samen met mijn muziek. Heel soms loop ik samen met mijn zusje, maar ik geef toch de voorkeur aan alleen lopen. Heerlijk op mijn eigen tempo, verstand op nul en gaan met die banaan.

– Wat is je favoriete hardloopschoen?
Ik heb 2 paar hardloopschoenen beide van Saucony. Ik vind ze beide fijn lopen en wissel ze geregeld met elkaar af.

– Waar loop je normaal gesproken?
In en rondom het dorp. De ene keer langs de sportvelden, de andere keer een rondje Zwammerdam en soms richting Nieuwerbrug. Het ligt er maar net aan hoeveel km ik wil rennen en waar ik zin in heb.

– Wat is het gaafste rondje dat je ooit gelopen hebt (afgezien van wedstrijden)?
Oei, goede vraag. Ik denk de eerste keer dat ik de 10 km liep. Tijdens het rennen voelde ik alsof niemand mij kon stoppen. Ik had nooit gedacht dat ik een uur achter elkaar zou kunnen rennen en was na deze afstand nog een week lang trots op mezelf haha.

– Wat is het grootste drama dat je onderweg hebt meegemaakt?
Haha! Beetje gĂŞnant misschien, maar laatst had ik een onderbroek aan die heel erg afzakte tijdens het rennen. Dit zorgde ervoor dat ik de hele tijd mijn onderbroek omhoog moest ‘hijsen’ dit zag er niet heel erg charmant uit. Ach ja, ik heb er van geleerd en trek hem de volgende keer niet meer aan ;).

– Heb je al wel eens een wedstrijd gelopen? Wat was je eerste wedstrijd?
Ja! Afgelopen maart liep ik de 10 km tijdens de 20 van Alphen. Dit was mijn eerste hardloopwedstrijd en zeker niet mijn laatste. Volgende week sta ik aan de start van de 10 km van de Marathon van Leiden en een maand later doe ik mee aan een hardloopwedstrijd bij mij in het dorp. Heel misschien dat ik ook nog ga mee doen aan de We own the night van Nike, maar dat moet ik nog heel even aankijken. Ik heb de smaak wat betreft hardloopwedstrijden zeker te pakken.

– Als je al een wedstrijd hebt hardgelopen, wat is de mooiste wedstrijd die je ooit gelopen hebt?
Ik heb nog maar een wedstrijd gelopen, dus deze vraag is niet zo moeilijk. De 20 van Alphen. Ik had nooit gedacht dat het zo leuk zou zijn om mee te doen aan een hardloopwedstrijd. Je krijgt een enorme kick van al die mensen die aan de kant staan te juichen. Heel erg leuk!

– Doe je naast hardlopen ook nog andere sporten om je hardlooptraining te ondersteunen?
Naast hardlopen ga ik iedere week naar de sportschool voor een lesje BBB. Hier wordt vooral de buik, de benen en de billen getraind. Daarnaast ga ik meestal nog naar de sportschool voor wat cardio. Dan kies ik meestal voor de loopband of de fiets.

– Wie of wat is jouw grootste inspiratie op hardloopgebied?
Oei, lastige vraag. Een echt voorbeeld of inspiratie heb ik niet. Natuurlijk kijk ik met veel bewondering naar marathonlopers. Laatst las ik een interview met Khalid Choukoud (snelste Nederlander tijdens de marathon van Rotterdam 2014) in de Runners. Zulke interviews/artikelen en hardloopblogs als Annemerel.com en Dailylin zorgen bij mij wel  voor motivatie en inspiratie om door te gaan met hardlopen.

– Wat is jouw top 5 powersongs?
In willekeurige volgorde:
1.  Route 94 – My Love
2.  B.o.B. – John Doe
3. Yellow Claw – Shotgun
4. Tom Odell – Another love (Zwette edit)
5. Tiesto – Red Lights

– Wat is de langste afstand die je ooit gelopen hebt?
Volgens mijn Nike app is dat 10,5 km. Ik blijf eigenlijk altijd hangen bij de 10 km. Ik hoop hier ooit meer van te maken.

– Wat is jouw grootste doel op hardloopgebied?
De 10 km tijdens een hardloopwedstrijd onder het uur lopen staat nu op nummer 1 en ik hoop deze volgende week af te kunnen strepen. Een lange termijn doel is om mij meer te concentreren op langere afstanden. Misschien ooit een halve marathon? Ik durf het eigenlijk niet te zeggen, maar stoppen zal ik zeker niet doen. 🙂

Liefs,
Franca

Franca

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *