When in Rome

IMG_4503

Stiekem is deze foto gemaakt in Mallorca. Maar hey, er staan wel Italiaanse ijsjes op. 😉

Heerlijk eten, lekkere temperaturen en mooie mensen. Ik kan wel wennen aan het Italiaanse leven. Gelukkig mag ik over twee weekjes, vijf dagen vertoeven in de Italiaanse hoofdstad Rome. En ik kan jullie vertellen, dat ik nu alvast aan het aftellen ben. Ik kan niet wachten totdat ik deze mooie stad in het echt mag bewonderen. Mijn must-see lijstje is al gemaakt en deze deel ik graag met jullie.

Het Vaticaan (waaronder de sixtijnse kapel) staat natuurlijk bovenaan mijn lijstje. Dit is denk een van de meest bezochte bezienswaardigheid van Rome. Het zegt wel genoeg dat sommige mensen meer dan twee uur in de rij staan om een bezoekje te brengen aan deze bezienswaardigheid.  Ook het Colosseum wordt natuurlijk niet vergeten. Verder wil ik ook graag het Pantheonde, de Trevi fontein en de Spaanse trappen zien. Ook de La Bocca della Verità (de mond van der waarheid) moet ik gezien hebben en mijn hand er in steken. Leuk weetje, toen ik klein was vertelde mijn vader het verhaal achter deze steen en ik luisterde vol verbazing. Ik geloofde alles. Zelfs dat mijn vader zijn hand er in stak en dat het grote enge beeld hem er bijna af beet. Wat natuurlijk een grote grap was. 😉

Naast cultuur snuiven ga ik natuurlijk niet weg zonder de winkelstraten van Rome bekeken te hebben. Wensen heb ik niet, maar kijken (en misschien iets kopen) kan nooit kwaad natuurlijk. Ik blijf natuurlijk een meisje met een klein gaatje in haar hand. Ook de heerlijke pizza’s en ijsjes zullen niet onaangeraakt blijven… Uiteraard neem ik mijn camera mee om een aantal leuke kiekjes te maken. Deze zal ik bij terugkomst met jullie delen. Als jullie overigens nog tips hebben, hoor ik deze graag!

Liefs,
Franca

 

Franca

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *