5 tips tegen vet haar!

Helaas, ben ik de ‘gelukkige’ met het haar dat snel vet wordt. Ik was (bijna elke dag mijn haar). Ik weet het, het is slecht voor je haar. Maar liever dat dan rond lopen met vet haar. Toch probeer ik het wassen te verminderen, maar dit vind ik nog best lastig. Daarom zocht ik wat tips op en deze deel ik graag met jullie!

1. Is je haar vet? Laat het niet los hangen, zo lijkt het alleen maar vetter. Doe je haar in een staart, knot of vlecht zo valt je vette haar al stuk minder op.
2. Gebruik droogshampoo. Als ik geen tijd of  zin heb om mijn haar te wassen grijp ik vaak naar een bus droogshampoo. Het ruikt lekker (als het goed is!) en de poeder uit de bus zuigt als het ware de talg uit je haar op zodat je haar schoon lijkt. Let wel erop dat je de droogshampoo goed uit kamt. Niet erg fijn als je er op school achter komt dat een stuk van je haar nog wit is. 😉
3. Was je toch elke dag je haar, zorg dan dat je je haar wast met een milde shampoo. Dit zorgt ervoor dat je hoofdhuid niet te veel uitdroogt door het vele wassen.
4. Borstel je haar niet te vaak! Dit zorgt ervoor dat er meer talg vrij komt en hierdoor word je haar (nog) sneller vet. Hetzelfde geldt voor je met je handen aan je haar zitten.
5. Stel het wassen van je haar uit. I know, het is lastig. Begin eerst met om de dag je haar te wassen vervolgens om de 2 dagen enzovoort.

Heb jij ook last van vet haar, zo ja wat zijn jou tips?

xoxo,

Franca

Franca

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *