Top 2000

top2000

In de periode van kerst tot oud en nieuw staat bij ons thuis standaard radio 2 aan. Mijn moeder is al zo lang ik kan herinneren een diehard Top 2000 fan. Als kleine Franca mocht ik absoluut niet aan de radio zitten tijdens deze periode, want o wee als mijn moeder een nummer miste. Op een gegeven moment werd ik er een beetje gek van en keek ik uit naar het moment dat nummer 1 (altijd hetzelfde nummer, ik vond het maar raar) gedraaid werd.

Maar dit jaar is alles anders. Ik begin ouder te worden (oh jeej) en ook ik begin de Top 2000 leuk te vinden. Ik heb zelfs gestemd en laten we het nog gekker maken ik vond het zelfs leuk om te doen. Ik zat uren lang achter mijn laptop een top 14 favoriete nummers samen te stellen. En oh wat is dat lastig. Ik heb heel wat keren nummers moeten wissen, omdat ik er anders te veel had. Tijdens het samenstellen van mijn Top 2000 lijstje kwamen er ook genoeg herinneren langs. Grappig, dat je bij sommige nummers een bepaalde herinnering hebt. Zo denk ik bij het nummer ‘Hey There Delilah’ aan Serious Request van 2 jaar geleden, waar ik het nummer aanvraagde. En het nummer ‘9 Crimes’ brengt mij terug naar de middelbare schooltijd, waar ik het nummer samen met vriendin Annick honderden keren luisterden. Ook bijzonder vind ik het feit hoe goed je songteksten onthoudt. Sommige nummers kan ik nog steeds van begin tot eind meezingen. Met dingen voor school heb ik dat nou nooit. 😉 Genoeg gepraat, tijd om een aantal van mijn nummers uit mijn top 14 met jullie te delen.

Prachtig nummer up tempo nummer, wat ik een aantal jaar geleden non-stop draaide. Grappige is dat ik er later achterkwam dat mijn vader een CD van haar heeft. Ik heb het dus niet van een vreemde. Stiekem hoop ik dat ik ooit wakker word en net zo goed kan piano spelen als Vanessa. 😉 Zou leuk zijn toch?

Maart dit jaar ging ik voor het eerst naar een concert van OneRepublic en sindsdien ben ik een nog grotere fan. Naast de goede stem van Ryan kunnen ze ook een visueel prachtige show neerzetten. Ook zijn de videoclips een plezier om naar te kijken. Een plekje in mijn Top 2000 lijstje is ze dus wel gegund en ik koos voor het wat oudere nummer ‘Secrets’ omdat deze gewoon prachtig is.

Wat moet ik hierover zeggen? Prachtig en emotineel nummer. Ik luister niet vaak Nederlandstalig, maar voor dit nummer maak ik een uitzondering.

Mijn hele Top 2000 lijstje zien? Klik dan hier. Heb jij ook gestemd? Deel dan je lijstje in de reacties. Ik ben benieuwd waar jullie op gestemd hebben.

Liefs,
Franca

 

Franca

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *