Zelfgemaakte sushi

collagesushiZondag was het eindelijk zover! Samen met buurvrouw Marlies en mijn zusje doken we de keuken in om zelf sushi te maken. Het stond al een tijdje op de planning en nu was het dan eindelijk zover. De dag ervoor zijn we heel wat winkels afgegaan om alle ingrediënten bij elkaar te verzamelen. Kost meer tijd dan je denkt, maar een bezoekje aan de toko is totaal niet vervelend (goed excuus om een stukje spekkoek mee te nemen ;)). Tijdens het maken van de sushi heb ik een aantal keer de camera erbij gepakt en een paar mooie kiekjes geschoten. 

IMG_1507 IMG_1512 IMG_1521 IMG_1522 IMG_1531 IMG_1532 IMG_1533 IMG_1535IMG_1537 IMG_1536IMG_1538 IMG_1544 IMG_1547 Foto 19-10-14 18 35 38Foto 19-10-14 18 48 38Heerlijk om naar te kijken toch? Sushi is gewoon fotogeniek. 😉 Ik moet zeggen dat het sushi maken me alles mee viel. Ik had het eerlijk gezegd lastiger verwacht. Ik dacht dat het rollen van de sushi een heel karwei zou zijn, maar dat viel heel erg mee. Wie weet heb ik wel Japanse genen? Het rijst koken is denk het lastigste van het hele sushi maken. Deze moet niet te nat, maar ook niet te droog zijn. Ook de hoeveelheid is nog best lastig om in te schatten, maar na een aantal keer maken weet je dit wel.

Iets wat ik de volgende keer anders zou doen is de hoeveelheid wasabi in de sushi. Hier waren we iets te enthousiast mee haha. Ook de hoeveelheid rijst bij de Nigiri sushi had iets minder gemogen. Ach, zo leer je er weer wat. Een goede reden om weer een keer sushi te maken! Ik vond het in ieder geval erg leuk om te doen en mijn mede sushichefs volgens mij ook. 🙂

Hebben jullie weleens zelf sushi gemaakt? En wat is jouw favoriete sushi?

Liefs,
Franca

 

Franca

Eén reactie

  1. Geweldig Franca! Mooie plaatjes, om in te bijten! En jullie hebben talent! Wie weet Japanse genen? Mijn vriendinnen stellen een cateringbedrijfje voor! Er zijn al aanvragen!! Haha.
    Het was gezellig en heel leuk om samen met jullie de sushi te maken en heerlijk op te eten. Bedankt en succes met je blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *