Ik ben gek op quiche. Voor een hartige taart kun je mij wel wakker maken. All time favorite is de preitaart volgens mijn moeders recept. Maar vernieuwing en afwisseling is goed voor de mens en daarom maakte ik laatst een een broccoli quiche. Voor de liefhebbers van quiche heb ik een tijdens het koken een aantal foto’s gemaakt. Benieuwd naar hoe ik de quiche maakte? Lees dan verder.
1. Laat ik beginnen met de ingrediënten. Deze ben ik vergeten op de foto te zetten. Erg slim.
- Boter om de quichevorm in te vetten
- 5/6 plakjes bladerdeeg
- 500 gram broccoli in roosjes
- 100 gram spekjes (uitgebakken)
- 2 dl kookroom
- 2 eieren
- 50 gram geraspte kaas
- Snufje peper en zout
2. Ik begin met het wassen van de broccoli. Vervolgens snij ik deze in roosjes en kook ze kort.
3. Daarna vet in de quichevorm in en bekleed ik deze met bladerdeeg. Om te zorgen dat de quiche niet te vochtig wordt, verdeel ik wat paneermeel over de bodem.
4. Dan ga ik verder met het ei-room mengsel. Meng de room, de eieren, de geraspte kaas, wat peper en zout met elkaar en roer dit goed door.
5. Verdeel vervolgens de kort gekookte broccoli roosjes over de beklede quichevorm.
6. Strooi daarna de uitgebakken spekjes over de broccoli roosjes.
7. En daarna verdeel je het ei-mengsel over de quiche.
8. Als finishing touch strooi ik nog wat geraspte kaas over de bovenkant van de hartige taart.
9. Daarna gaat de quiche voor 30 minuten in een voorverwarmde oven (180 graden). En voila, je quiche is klaar.
Eetsmakelijk! Ben jij ook zo gek op hartige taart?
Liefs,
Franca