Recept: Pasta pesto met kip en rucola

f242b0164d5411e3b0bd0a3bc8d24d2b_8

Afgelopen week maakte ik deze heerlijke pasta. Niet zelf bedacht, maar met een beetje hulp van de Allerhande. Ik heb het recept iets aangepast en mijn eigen variant ervan gemaakt. Zelf vond ik het een geslaagde pasta en  daarom deel ik het recept graag met jullie. 

Wat heb je nodig?
– Pasta naar keuze. Ik gebruikte een zakje van 350 gram mini penne
– 300 gram kip
– Cherrytomaatjes
– Een zak rucola sla
– Parmezaanse kaas
– Een potje pesto
– Sperzieboontjes

Bereiding:
Zet twee pannen met water op het vuur. Eén voor de pasta en de ander voor de sperzieboontjes. De sperzieboontjes zijn optioneel. Ik vond wat extra groente bij de pasta lekker, als jij daar niet van houdt kun je de boontjes natuurlijk weglaten. Bak vervolgens de kip bruin. Als het water kookt voeg dan de pasta toe en in de andere pan de sperzieboontjes. Laat je pasta weer koken en hou de tijd op de verpakking aan. Snij ondertussen de cherry tomaatjes door de helft. Is de pasta al dente en de boontjes gaar giet dan beide af. Laat in de pan van de pasta en klein beetje water zitten en voeg hier 3 eetlepels olijfolie aan toe. Hierna ook de pesto. Ik deed dit op gevoel. Ongeveer 3 eetlepels. Daarna voeg je ook de tomaatje en de kip toe. De rucola, sperzieboontjes en kaas serveer ik naast de pasta. Smullen maar!

Liefs,
Franca

Franca

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *